#Tips Nak Jimat

Cara Aku Jimatkan Kos Hantaran Kahwin

Harini aku nak share sikit kat korang macam mana aku dapat jimatkan kos hantaran kahwin aku dan nampak eksklusif.

Yelah kan, majlis perkahwinan kan, mestilah kita nak nampak indah2.. hihi
So aku amek satu hari untuk survey hantaran kahwin yang nampak eksklusif dan padan2 je dengan bajet yang aku.

Semuanya ada 30 lebih dalam senarai aku tapi aku nak share 7 hantaran kahwin je yang dapat jimatkan kos korang. Tak sampai RM1,000 pun total semuanya.

1. Hantaran Kahwin Baju Melayu ( Bagi Lelaki )

Image via Faebook Noraliff

Kos RM100-RM150, Sekarang ni banyak dah baju melayu yang murah tapi nampak eksklusif. Korang boleh search dekat IG. Banyak je yang cantik2.

2. Hantaran Kahwin Kek

Image via Secretrecipe

Untuk majlis aku, aku beli Kek Red Velvet dekat Secret Recipe. Tak perlu nak nampak hias2 ada patung menari dkt atas kek tu. Cukup je ada tulisan Secret Recipe. Kan dah nampak mahal.. Harga kek baru RM80-RM90 macamtu. Kan ?

3. Hantaran Kahwin Set Perfume

Image via Shopee

Kos RM60-70. Set perfume ni aku cari yang botol dan kotak dia nampak eksklusif. Dekat Sogo pun ada jual. Atas dulang nanti, hias2 la sikit kasi nampak cantik.

4. Hantaran Kahwin Sejadah

Image via Facebook Seri Hantaran

Kos RM80-RM100. Sejadah ni alang2 tu baik korang beli dua walaupun hantaran untuk sorang je. haha.. sebabnya nak sembahyang sama2 nampak lah sweet sikit.

5. Hantaran Quran Humaira

Image via QuranHumaira

Kos RM130. Bagi aku ni lah antara hantaran kahwin yang aku paling puas hati.

Yang menariknya, mentang2 dia dah tahu kita kahwin, diorang bagi freegift buku ‘The Great Husband & Wife’, Surah Yasin & Tasbih Digital.

Quran ni ada dua warna, hitam & putih. Alang2 nak spend lebih sikit untuk pasangan korang, beli lah satu lagi.. Baca Quran sama2 hihi..

Untuk Quran Humaira ni , korang boleh beli direct dari website. Tak perlu keluar rumah dah. Tekan butang link di bawah :

Sekian saja perkongsian aku. Terima kasih sudi membaca.

Al Quran Humaira Edisi Istimewa Khas Untuk Hantaran 

Setiap set Al Quran Humaira Edisi Istimewa Khas Untuk Hantaran ini lengkap satu kotak Eksklusif  berwarna hitam dan tulisan cop Emas. 

 

Set Ini amatlah sesuai dijadikan sebagai salah satu set hantaran kahwin anda selain hadiah eksklusif untuk tersayang ataupun untuk kegunaan sendiri.

Tawaran Harga Istimewa Untuk Anda.

Nikmati tawaran terkini dengan pelbagai penjimatan.

Edisi Istimewa

RM 130

Edisi Istimewa

tagging combo

RM 320

Combo Edisi Tagging

Tagging

RM 180

Edisi Tagging

Your Cart